Лятна занималня 5+

детски клуб детски рожден ден

Лятна занималня „С раничка, карта и компас“

Петдневна приключенска програма за деца oрганизирана от Мачирски Спорт и детски клуб PlayHouse!

За поредно лято с нашите партньори от Мачирски спорт ще реализираме програмата  “С раничка, карта  и компас”, предназначена за деца на възраст 5-8 г. “С раничка, карта  и компас” е целодневна лятна занималня, изпълнена изцяло с живот сред природата – преходи по маршрути в Природен парк Витоша, спортно катерене, въжени предизвикателства, екипни и комбинирани игри на открито, лекции и практически обучения по планинарство, интерактивни научни и творчески работилници и други много интересни занимания.  Заниманията са специално подбрани, за да грабват децата от първия миг, да ги провокират, а докато изработват модели и макети, които да им напомнят за изживяното лятно приключение, те неусетно трупат знания и умения. Програмата е направена така, че да задържи интереса както на деца, които са само за една седмица при нас, така и на тези, с които ще се виждаме по-често.

Всички знаем, че децата много обичат да играят, а лятото е най-подходящото време за игри на чист въздух! Затова съвместно с Мачирски спорт ви предлагаме едно забавно, петдневно приключение, за което всяко дете мечтае!

Примерна програма на нашата лятна занималня „С раничка, карта и компас“

08:30 – 09:00 ч. – Приемане на децата пред детски клуб PlayHouse! Намерете ни!
09:00 ч. – Отпътуване от Детски клуб PlayHouse! в посока Витоша;
10:00 – 12:00 ч. – Занимания по планинарство/Активни занимания на открито* – разнообразна програма за всеки ден;
12:00 – 12:30 ч. – Обяд;
12:30 – 13:30 ч. – „Време за мен“ – време за отдих, чете на книжки и приказки, тихи игри;
13:30 – 15:30 ч. – Активни занимания на открито* – разнообразна програма за всеки ден. Лека следобедна закуска;
15:45 ч. – Отпътуване за София;
16:30 – 17:00 ч. – Пристигане в Детски клуб PlayHouse!
17:00 – 18:00 – Зона за свободна игра, занимания по интереси (арт, ролеви игри, рисуване и други) и прибиране на децата.

*Активни занимания: опознавателни преходи в района на Офелии – лекции, съчетани с игри на открито; творчески ателиета/ научно-образователни работилници /екскурзии до близка дестинация; спортно катерене; алпийски способи за преодоляване на препятствия – тролей, въжен мост, слак лента, комбинирани игри.

Програмата е комбинация от преходи, съобразени с възможностите на децата, игри на открито и закрито в детски клуб PlayHouse, занимания по планинарство, екология, игри и тренинги за изграждане и затвърждаване на умения за самостоятелно решаване на проблемни ситуации и работа в екип в природна среда; спортно катерене, интерактивни арт и научни работилници. Всяка седмица програмата ще бъде различна. В програмата има предвидено “Време за мен” – 60 минути, в което всеки може да се отдаде на свое хоби – четене на книги, слушане на музика, съживяване на приказка и други тихи игри и занимания.

Цени и условия на лятна занималня „С раничка, карта и компас“:

Пакетна цена за 5 дни: 320.00 лв. на дете

*Цената е валидна при записани 10 деца.
**5% отстъпка за второ дете от семейство (304 лв.).
***5% отстъпка при повторно записване за програмата (304 лв.).

Всеки участник може да използва само една отстъпка.

Цената включва:

 • Целодневни грижи за децата и почасови занимания в Детски клуб Playhouse!
 • Транспорт от и до София.
 • Застраховка.
 • Занимания по програма на Мачирски спорт.
 • Творчески ателиета/научно-образователни работилници
 • Планински водачи/Аниматори.
 • База за настаняване на децата със собствен санитарен възел на Витоша.
 • Всички необходими материали за включените в програмата творчески ателиета/ научни работилници, групови проекти и занимания по интереси.
 • Цената не включва храна! Тя може да бъде осигурена допълнително по желание на родителите.
 • Грижи за деца след 18:00 ч. са възможни само с предварителна заявка от предния ден и се заплащат допълнително по предварително обявен ценоразпис на PlayHouse!.

Цената не включва изхранване и разходи от личен характер.

Срещу допълнително заплащане можете да заявите кетъринг – 45 лв./седмица.
Кетърингът включва топъл обяд (супа, основно) и лека следобедна закуска от лицензирана детска кухня, като може да се прави избор между вегетарианско и месно меню. Кетърингът се заплаща предварително за цяла седмица. Не се възстановяват средства при пропуснат храноден.

Общи условия

 • Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от услугата, без да дължи неустойка, е до 3 работни дни преди началната дата.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по туристическата услуга, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на предоставяне, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ОРГАНИЗАТОРИТЕ си запазват правото индивидуално да променят цената на услугата в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната.
 • При отказ в срок, по-кратък от 3 работни дни преди началната дата на първата от екскурзиите по програмата, се възстановяват 70 % от сумата.
 • При отказ от услугата след началната дата, независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват.
 • Срещу допълнително заплащане може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след извършено плащане и до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При отказване на заявения кетъринг, средства не се възстановяват.
 • Записването за програмата се извършва предварително, чрез изпратен имейл на: office@machirski-sport.com и reservations@machirski-sport.com
 • След потвърждение от страна на организаторите, ще получите договор, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 • Групите могат да бъдат максимум до 15 деца
 • Записване е възможно за минимум 5 дни от понеделник до петък.
 • За да бъде сформирана група, трябва да има записани минимум 10 деца.
 • Крайният срок за уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛЯ, че минималният брой участници не е набран, поради което програмата се отменя е 3 (три) дни преди началната дата на програмата.
 • Децата се изхранват или от предварително обявеното седмично меню, осигурено от лицензирана детска кухня и заявено от родителите, или от храна, която родителите изпращат на децата си.
 • Децата се приемат закусили. В случай че детето не е успяло да закуси, е необходимо родителите да са осигурили храна за закуска в раничката.
 • Деца със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, кашлица и повишена телесна температура не се допускат до заниманията.
 • Дете, което застрашава с поведението си психическото и физическо здраве на другите деца и/или системно нарушава реда и дисциплината, и/или накърнява достойнството на ОРГАНИЗАТОРИТЕ като цяло, и/или на техните служители, или на друго дете, се отстранява от заниманията, като договорът се прекратява едностранно от ОРГАНИЗАТОРИТЕ, без да се възстановяват внесените такси .Тази мярка се прилага когато приложените по-рано възпитателни мерки, подходи, включително съвместни усилия между персонала на ОРГАНИЗАТОРИТЕ и родителите/настойниците, не са дали резултат.
 • Организаторите си запазват правото да откажат достъп или да преустановят участието в програмата на дете, което с поведението си застрашава своята безопасност и/или безопасността на останалите деца. Взетото решение е окончателно и организаторите не дължат никакви компенсации и възстановяване на средства по програма.
 • Можете  да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни  на „ Мачирски спорт“  ЕООД и Детски клуб „PlayHouse!“, които могат да бъдат намерени на: https://www.machirski-sport.com/about-us/ и https://www.playhouse.bg/politika-poveritelnost/
 • Задължително е да се запознаете с Мерките за ограничаване на разпространението на Covid 19 на Мачирски спорт и  Детски клуб „PlayHouse! , както и с Инструктажа за безопасност на Мачирски спорт и  Детски клуб „PlayHouse!

Необходима екипировка за лятна занималня „С раничка, карта и компас“

Удобна раница, яке, обувки/маратонки удобни за ходене, шапка, очила, дъждобран. Препоръчително е децата да ползват крем с фактор. Децата трябва да са снабдени с шише за вода, индивидуални мокри и сухи носни кърпички, дезинфектант за ръце, както и поне 2 броя маски, в случай че детето трябва да носи маска по препоръка на личен лекар. За времето на престой на детето на територията на детски клуб PlayHouse! е необходимо да бъдат осигурени пантофи и/или други подходящи обувки за употреба на закрито.

Участниците трябва да са клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи.

Лятна занималня „С раничка, карта и компас“ е подходяща за деца на възраст от 5 до 8 години.

Заниманията се водят от опитни специалисти и са съобразени с възрастовите особености и възможности на децата. Програмата е добре балансирана комбинация от планински преход, алпийски способи за преодоляване на препятствия, екология, комбинирани игри и тренинги за изграждане и затвърждаване на умения и навици за самостоятелно решаване на проблемни ситуации и работа в екип в природна среда. Маршрутите са примерни и могат да бъдат променяни в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на участниците.

Всяка дейност в планината е съпроводена от известен риск от нараняване. Основни принципи в нашата дейност са: опазване здравето и живота на участниците; предотвратяване на риска от физическа или психологическа травма; спазване на правилата за безопасност в планината и не допускане на крайни екстремни ситуации.  По време на проявата планинските водачи могат да променят маршрута и заниманията в зависимост от обстоятелствата, след задължително съгласуване с ръководителя на проявата и управителя на фирмата.

Възможни дати на провеждане

АВГУСТ 9 – 13.08.2021 г. и 16 – 20.08.2021 г.

Организаторите си запазват правото на промени в програмата при непредвидени обстоятелства.
Петдневната приключенска програма „С раничка, карта и компас“ е запазен продукт на Мачирски спорт и Детски клуб PlayHouse!

error: Съдържанието е защитено!