Лятна занималня 5+

детски клуб детски рожден ден

Лятна занималня „С раничка, карта и компас“

Петдневна приключенска програма за деца oрганизирана от Мачирски Спорт и детски клуб PlayHouse!

През лято 2019, заедно с нашите партньори от Мачирски спорт, успешно стартирахме програма, предназначена за деца на възраст 5-8 г. Програмата “С карта, раничка и компас” е целодневна лятна занималня, изпълнена изцяло с живот сред природата – преходи по маршрути в Природен парк Витоша, спортно катерене, въжени предизвикателства, екипни и комбинирани игри на открито, лекции и практически обучения по планинарство и други много интересни занимания. Всяка една седмица е подчинена на отделна тема, която е интересна и вълнуваща за децата. Програмата е направена така, че да задържи интереса както на деца, които са само за една седмица при нас, така и на тези, с които ще се виждаме цяло лято.

Водени от убеждението, че ключът към здравето е активният начин на живот, а и след огромния интерес към програмата, това лято отново ще реализираме “С карта, раничка и компас”.

Какво ще бъде по-различно, с оглед на динамичната ситуация около Covid-19?

Всички дейности ще се провеждат при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Ползите от занимания за деца на открито в настоящата ситуация са безспорни и неизброими. Откритото пространство дава възможност да се имплементира по-лесно физическото разстояние между децата и да се минимизира риска от предаване на инфекции. Играта навън позволява социалното дистанциране да се случи по-естествено, което е изключително важно особено при най-малките. Активните занимания са ключът към здравето на нас и нашите деца.
Всички знаем, че децата много обичат да играят, а лятото е най-подходящото време за игри на чист въздух! Затова съвместно с Мачирски спорт ви предлагаме едно забавно, петдневно приключение, за което всяко дете мечтае!

Какво включва лятна занималня „С карта, раничка и компас“?

Програмата е комбинация от преходи, съобразени с възможностите на децата, игри на открито и закрито в детски клуб PlayHouse, занимания по планинарство, спортно катерене, екскурзии до атрактивни дестинации, различни арт и научни работилници. Всяка седмица темата ще бъде различна, като заниманията в програмата са подбрани съобразно темата за съответната седмица. От тази година в програмата има предвидено “Време за мен” – 30 минути в което всеки може да се отдаде на свое хоби – четене на книги, слушане на музика, съживяване на приказка и други тихи игри и занимания. Децата ще имат и седмичен проект, който трябва сами да изработят и в края на седмицата да го представят. Два пъти седмично децата ще имат тематична работилница/ателие и/или екскурзия до близка дестинация до София. Конкретната програма за всяка седмица се обявява до 5 дни преди началната дата, като организаторите си запазват правото на промени при неблагоприятни метеорологични условия.

Примерна програма на нашата лятна занималня „С раничка, карта и компас“

08:30 – 09:00 ч. – Събиране на децата пред детски клуб „PlayHouse” Намерете ни!
09:00ч. – Отпътуване от Детски център „PlayHouse“ в посока Витоша.
10:00ч. – 12:00ч. – Активни занимания на открито* – разнообразна програма за всеки ден.
12:00 – 12:30 ч. – Предвидено време за обяд в района на база Офелии.
12:30 – 13:30 ч. – “Време за мен” – време за отдих, чете на книжки и приказки, тихи игри.
13:30 – 15:30 ч. – Активни занимания на открито* – разнообразна програма за всеки ден.
15:45 ч. – Следобедна закуска. Отпътуване за София.
16:30 ч. – 17:00 ч. – Пристигане в Детски клуб „PlayHouse“.
17:00 – 18:00 – Занимания по интереси (арт, ролеви игри, рисуване, готварство и други).
18:00 – 18:30 – Зона за свободна игра и изпращане на децата.
*Активни занимания: опознавателни преходи в района на Офелии – лекции, съчетани с игри на открито; творчески ателиета/ научно-образователни работилници /екскурзии до близка дестинация; спортно катерене; алпийски способи за преодоляване на препятствия – тролей, въжен мост, слак лента, комбинирани игри.

Цени и условия на лятна занималня „С раничка, карта и компас“:

Цена за 5 дни: 290.00 лв.
Отстъпка за второ дете от семейството: 5%
Отстъпка за втора и всяка следваща седмица: 5 %

*Отстъпките не могат да се комбинират!
 **Цените са валидни при записани минимум 10 деца за дните от понеделник до петък.

Цената включва:

 • Целодневни грижи за децата и занимания в Детски клуб Playhouse!
 • Транспорт от и до София.
 • Застраховка.
 • Занимания по програма на Мачирски спорт.
 • Творчески ателиета/научно-образователни работилници* и/или екскурзии – два пъти седмично.
 • Планински водачи/ Аниматори.
 • База за настаняване на децата със собствен санитарен възел на Витоша.
 • Всички необходими материали за включените в програмата творчески ателиета/ научни работилници, групови проекти и занимания по интереси.

*Творческите ателиета и научни работилниците се провеждат съвместно с нашите партньори: Nutty scientist, Детски научен клас /ДНК/, Космически предизвикателства, Био игри и др.

 • В цената не се включва храна! Тя може да бъде осигурена допълнително по желание на родителите, при следните условия:
  • Кетъринг – 35 лв./седмица
  • Включва: топъл обяд (супа, основно, плод) и следобедна закуска от лицензирана детска кухня, като може да се прави избор между вегетарианско и месно меню.
  • Кетърингът се заплаща предварително за цяла седмица. Не се възстановяват средства при пропуснат храноден.
 • Грижи за деца след 18:30 ч. са възможни само с предварителна заявка от предния ден и се заплащат допълнително по предварително обявен ценоразпис на PlayHouse.

Начин на плащане:

 • Плащане с банкова карта, след получаване на искане за плащане – изпратено директно до Вашия мобилен телефон или имейл.
 • по банков път на следната банкова сметка: Банка ДСК АД IBAN: BG09STSA93000001434073 BIC: STSABGSF

*в основание следва да посочите две имена на детето/децата и „С карта, раничка и компас“. Плащането по банков път се извършва единствено след предварително записване по мейл и получено потвърждение.

Важно!

 • Групите могат да бъдат максимум до 15 деца.
 • Записване е възможно за минимум 5 дни от понеделник до петък.
 • За да бъде сформирана група трябва да има записани минимум 10 деца.
 • Децата се изхранват или от предварително обявеното седмично меню, осигурено от лицензирана детска кухня и заявено от родителите, или от храна, която родителите изпращат на децата си.
 • Децата се приемат закусили. В случай, че детето не е успяло да закуси, е необходимо родителите да са осигурили храна за закуска в раничката.
 • Децата трябва да са снабдени с шише за вода, индивидуални мокри и сухи носни кърпички, дезинфектант за ръце, както и поне 2 броя маски, в случай, че детето трябва да носи маска по препоръка на личен лекар. За времето на престой на детето на територията на детски клуб PlayHouse е необходимо да бъдат осигурени пантофи и/или други подходящи обувки за употреба на закрито.
 • Деца със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, кашлица и повишена телесна температура не се допускат до заниманията.
 • ОРГАНИЗАТОРИТЕ си запазват правото да откажат достъп или да преустановят участието в програмата на дете, което с поведението си застрашава своята безопасност и/или безопасността на останалите деца. Взетото решение е окончателно и ОРГАНИЗАТОРИТЕ не дължат никакви компенсации и възстановяване на средства по програмата.

Общи условия

 • Записването за лятната занималня се извършва предварително, чрез изпратен имейл на: office@playhouse.bg и reservations@machirski-sport.com
 • След потвърждение от страна на организаторите, ще получите договор, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 • Можете да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни  на „ Мачирски спорт“  ЕООД и Детски клуб „PlayHouse!“, които могат да бъдат намерени на: https://www.machirski-sport.com/about-us/ и https://www.playhouse.bg/politika-poveritelnost/
 • Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от услугата без да дължи неустойка, е до 5 работни дни преди началната дата.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по туристическата услуга, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на предоставяне, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ОРГАНИЗАТОРИТЕ запазват правото си индивидуално да променят цената на услугата в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната.
 • При отказ в срок, по-кратък от 5 работни дни преди началната дата на първата от екскурзиите по програмата, се възстановяват 70 % от сумата.
 • При отказ от услугата след началната дата, независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват. Изключение се прави единствено ако:
 • Записването и заплащането са направени не по-рано от 10 дни преди началната дата и отказването от услугата е по медицински причини, което се удостоверява с амбулаторен лист/документ, удостоверяващ преглед от личен лекар. В този случай се възстановява пропорционална сума за пропуснатите дни.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да отлага или променя някоя от предвидените екскурзии до 24 часа преди началната дата, в писмен вид на email оffice@machirski-sport.com или  office@playhouse.bg. Промени в по-кратък срок, независимо от причината, не се приемат и пропуснатия ден не може да бъде отработен. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да отработва отложен ден/дни в рамките на 2 седмици от крайната дата на услугата. При просрочване на 2-те седмици за отработване, денят/дните не се отработват и средства не се възстановяват. Отработването на отложения ден/дни се съгласува с ОРГАНИЗАТОРИТЕ.

Необходима екипировка за лятна занималня „С раничка, карта и компас“

Удобна раница, яке, дълъг панталон/клин, обувки/маратонки удобни за ходене, шапка, слънчеви очила, дъждобран. Препоръчително е децата да имат резервни дрехи и да използват слънцезащитен крем.

Лятна занималня „С раничка, карта и компас“ е подходяща за деца на възраст от 5 до 8 години.

Заниманията се водят от опитни специалисти и са съобразени с възрастовите особености и възможности на децата. Програмата е добре балансирана комбинация от планински преход, алпийски способи за преодоляване на препятствия, екология, комбинирани игри и тренинги за изграждане и затвърждаване на умения и навици за самостоятелно решаване на проблемни ситуации и работа в екип в природна среда.

Всяка дейност в планината е съпроводена от известен риск от нараняване. Основни принципи в нашата дейност са: опазване здравето и живота на участниците; предотвратяване на риска от физическа или психологическа травма; спазване на правилата за безопасност в планината и недопускане на крайни екстремни ситуации.

Документи

Организаторите си запазват правото на промени в програмата при непредвидени обстоятелства.
Петдневната приключенска програма „С раничка, карта и компас“ е запазен продукт на Мачирски спорт и Детски клуб PlayHouse!

error: Съдържанието е защитено!